Alles wat je moet weten over de elektrische step in Nederland

Je ziet ze steeds vaker op de openbare weg, de elektrische step. In tegenstelling tot al onze buurlanden zijn dit geen deelstepjes waarmee je met een app betaald per kilometer. De elektrische steppen die je hier ziet rondrijden zijn eigendom van de bestuurder.

De laatste tijd heeft onze winkel Fatdaddy in Amsterdam steeds meer bezoek van nationale pers. Bright, RTL, NOS, AD en de Telegraaf zijn onlangs langs geweest om dit nieuwe vervoersmiddel in de schijnwerpers te zetten. Ook Autobahn.eu heeft een mooi artikel hierover.

Is de elektrische step legaal?

De aandacht van de media is niet zonder reden, de elektrische step is op dit moment nog illegaal, met het risico op een boete bij het gebruik op de openbare weg. In de praktijk valt dit gelukkig mee, Politie negeert het of geeft af en toe een waarschuwing.

Wij zijn actief bezig met legalisatie door middel van het ondersteunen en promoten van de Nederlandse petitie, gesprekken met advocaten, politie en politiek.

Rotterdam omarmt de elektrische deelstep in 2020

Rotterdam is klaar voor de elektrische deelstep. Weliswaar moet eerst het eerder aangekondigde vergunningstelsel nog in werking treden, maar per januari zijn e-steps van harte welkom in de Maasstad. Als het er maar niet te veel ineens zijn.Rotterdam omarmt de elektrische deelstep in 2020

Onze aflevering met de NOS

Ons advies

Er zijn verschillende soorten elektrische stepjes in omloop. Helaas staat veiligheid niet bij iedere fabrikant op één en zijn er dus merken te koop waarbij er storingen ontstaan, of onderdelen breken midden in een rit.

Wij hebben met veiligheid in het achterhoofd besloten om kwaliteits elektrische steppen te verkopen. Voor de serieuze en volwassen bestuurder die lange afstanden wilt afleggen. Deze modellen kun je met vertrouwen gebruiken en beschikken over een degelijke rem, gebruiksgemak en voor- en achterlicht voor avondritten.

Veiligheid op één

Wij adviseren bestuurders van de elektrische step om rekening te houden met de lokale wet- en regelgeving, totdat er één landelijk beleid is. Houd in drukke omgevingen rekening met je snelheid, en zorg dat je s’avonds licht gebruikt. Wij adviseren om alleen volwassenen gebruik te laten maken van de elektrische step.

Benieuwd naar een elektrische step? Vraag een test rit aan in onze winkel in Amsterdam of bekijk de productpagina’s van onderstaande modellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *