Future Motion heeft deze week een nieuw model Onewheel gepresenteerd. Deze heeft de opvallende naam ‘Onewheel Pint’ gekregen en belooft een betaalbare, kleinere variant te zijn op het huidige assortiment Onewheel’s bestaande uit de grotere Plus en XR.

Voorgaande upgrades van de Onewheel waren tot nu toe gericht op meer snelheid, meer afstand en meer kracht. De Pint levert in op snelheid en afstand maar bied daarvoor meer gebruiksgemak.

Ontworpen op gebruiksgemak

Het formaat van de Pint valt gelijk op. Zowel in de lengte als in de breedte is de Pint een stuk kleiner. Hierdoor hoopt Future Motion dat je hem makkelijker mee kunt nemen in het openbaar vervoer.

Onewheel Pint is de ideale aanvulling op je dagelijkse vervoer

Nieuwe riders zullen blij zijn met de gloednieuwe manier om te stoppen. Met de nieuwe techniek genaamd Simplestop hoef je alleen nog maar te leunen om de Pint te stoppen. Bij voorgaande modellen moest je je hiel optillen tijdens het balanceren, wat voor beginners nogal lastig was.

Een andere nieuwe functie is het handvat aan de zijkant. Het tillen van de Onewheel was altijd een beetje lastig, met deze magnetische grip aan de zijkant kun je een stuk makkelijker op stap met de Onewheel Pint.

Onewheel Pint is de ideale aanvulling op je dagelijkse vervoer

Inleveren op afstand

Het compacte formaat zorgt er voor dat er helaas op prestaties een stukje wordt ingeleverd door de kleinere batterij. Je kunt minder ver rijden dan met een Onewheel XR en hij is ook iets minder snel dan zijn grote broer, al scheelt dat maar een paar kilometer per uur.

Je kunt met de Onewheel Pint 10 tot 13 kilometer rijden op een accu, met een topsnelheid van 26 km/u. Gelukkig duurt het opladen niet heel lang. Met de bijgeleverde lader laad je een accu in 120 minuten op. Met de optionele snellader kun je dit zelfs bereiken in minder dan een uur, namelijk 50 minuten voor een volle accu.

De Onewheel Pint is met deze specs de ideale aanvulling of vervanger van het openbaar vervoer.

Bekijk de introductie trailer hier.

Pe-order de Onewheel Pint vandaag nog bij Fatdaddy.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *