Op 1 maart verandert de ANWB Fietsverzekering, deze wijziging is om ervoor te zorgen dat het aantal diefstallen terug wordt gedrongen. In dit blog lees je wat er voor jouw ANWB verzekering wijzigd.

Het aantal fietsdiefstallen stijgt nog steeds, met name onder e-bikes. Onlangs bleek uit onderzoek van ANWB dat mensen vaker de fiets laten staan uit angst voor diefstal. Daarmee verliezen we het gevoel van vrijheid en onbezorgdheid wat voor velen bij fietsen hoort. Bovendien dreigen fietsverzekeringen onbetaalbaar te worden als de huidige trend niet wordt doorbroken.

Naast inspanningen van de branche om fietsdiefstal een halt toe te roepen moeten wij als verzekeraar ook actie ondernemen. Onze verzekering, met de huidige voorwaarden en preventie-eisen, geeft klanten geen prikkels om beter op hun fiets te letten. Daarom passen wij met ingang van het nieuwe fietsseizoen de ANWB Fietsverzekering aan.

Met deze veranderingen doen we een beroep op de verantwoordelijkheid van de klant en zetten we meer in op diefstalpreventie. Deze wijzigingen zijn nodig, anders zouden de premies namelijk nog verder moeten stijgen. Wanneer fietsverzekeringen onbetaalbaar worden remt dit ook de verkoop van fietsen.

Wat wijzigt er?
De wijzigingen die per 1 maart 2024 doorgevoerd worden zijn:

  • Voor alle e-bikes geldt een tweede-slotverplichting, deze moet ART-2 gekeurd zijn
  • Bij diefstal van de fiets betaalt de klant een eigen risico van 5% van het verzekerde bedrag
  • Het eigen risico bij diefstal van onderdelen of accessoires en bij beschadiging van de fiets gaat van € 25,- naar € 50,-
  • Klanten krijgen bij diefstal of totaalverlies in de eerste drie jaar hun aanschafwaarde vergoed (voorheen vijf jaar)
  • De connected-korting (20% op diefstalpremie bij track&trace-systeem) voor e-bikes vanaf € 4.500,- komt te vervallen
  • De premies worden met 5% geïndexeerd

Wat vind jij van deze wijzigingen, laat het weten in de comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *