Het is in Nederland niet toegestaan om een gashendel op je elektrische fiets of fatbike te hebben wanneer deze fiets op de openbare weg wordt gebruikt. Nu moet dat voor de meeste elektrische fietsen geen probleem zijn, want deze voldoen al aan de Nederlandse wegenverkeerswet. Maar mocht jouw elektrische fiets nog wel een gashendel hebben? Dan kan je deze in een Fatdaddy winkel laten verwijderen.

Waarom je geen gashendel op je elektrische fiets mag hebben

Het toevoegen van een gashendel op je elektrische fiets is natuurlijk super handig, je hoeft dan namelijk niet meer te fietsen en verplaatst je gemakkelijk van punt A naar B. Maar door het toevoegen van een gashendel wordt je elektrische fiets in theorie een elektrische brommer, en om een elektrische brommer op de openbare weg te berijden moet je voldoen aan een typegoedkeuring.

Waar mag je wel met een gashendel op je elektrische fiets rijden?

In theorie mag je alleen een gashendel op je elektrische fiets hebben wanneer je deze op je eigen terrein gebruikt. Zodra je met je elektrische fiets of elektrische fatbike toch de openbare weg gaat moet deze verwijderd worden, het loskoppelen alleen is volgens oom/tante agent niet toegestaan.

Wat vindt jij van de fatbike-shaming die de Nederlandse overheid en fietsersbond sinds kort aan het voeren zijn? Ben je het hiermee eens, of vind je dat we wat relaxer met de regels om moeten gaan?

(afbeelding, screengrab Coffee, eggs & Inspiration)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *