Net als bij het kopen van een elektrische fiets, is de aanschaf van een elektrische step niet iets wat je ‘eventjes’ doet. In veel gevallen is het zinvol om een aantal belangrijke punten in je achterhoofd te houden. Zo gaat het niet alleen over de looks van de elektrische step, de technische specs zijn minstens zou belangrijk. Door jezelf van te voren goed te informeren weet je exact wat je kan verwachten en geniet je nog langer van je aankoop.

Actieradius
Een van de belangrijkste zaken is de actieradius, oftewel de afstand die je kan afleggen op een volle accu. Logischerwijs zal een grotere accu zorgen voor een groter bereik. Ben je van plan de elektrische step intensief te gebruiken, dan kan dit een belangrijk punt voor je zijn. Aan de andere kant betekent een grote accucapaciteit ook vaak dat de step duurder is. De accu is namelijk een van de duurdere onderdelen. Dat betekent uiteraard iet dat je direct voor een bijzonder prijzig model moet kiezen. Ook met een beperkt budget kun je bijzonder goed slagen. De gemiddelde elektrische step heeft overigens een actieradius tot ongeveer 30 kilometer. In de meeste situaties is dat voldoende voor het woon-werkverkeer. Kies je voor een elektrische step als de Skotero Freeze XR, dan profiteer je gelijk van een uitneembare accu. Die kan je dus mooi binnenshuis opladen.

Het vermogen
Naast een goede actieradius is ook het vermogen van belang. Dit heeft niet zo zeer te maken met de maximaal af te leggen afstand, maar met het rijcomfort. Zo trek je sneller op met een krachtige motor en kun je er ook harder mee rijden. Laten we eerlijk zijn, de snelheid van een elektrische step is namelijk een van de redenen waarom je het aan wilt schaffen. De elektrische steps in ons assortiment voldoen allemaal aan de Nederlandse wetgeving. Dat betekent simpel gezegd dat ze allemaal begrensd zijn tot een snelheid van 25 kilometer per uur. Het vermogen is ook afhankelijk van de bestuurder. Zo zal een kind genoeg hebben aan een lichte motor van 150 Watt. Voor een volwassen bestuurder geldt een vermogen van 250 Watt of meer in verband met het gewicht.

Inklapbaarheid
Een ander punt wat vaak over het hoofd wordt gezien is de mogelijkheid om de step in te klappen. Ook al zijn de meeste elektrische steps goed hanteerbaar, als je op reis gaat kan het handig zijn als de elektrische step niet al teveel ruimte in beslag neemt. Zeker als je van plan bent om op vakantie te gaan met je nieuwe elektrische step, dan is een inklapbaar model zeker het overwegen waard.

Rijmodi
Alhoewel het bij een elektrische step vooral om het gebruik als vervoersmiddel gaat, is het ook verstandig om te kijken naar de mogelijkheden van je favoriete step. Zo vindt je in het middensegment interessante modellen met verschillende rijmodi. Dit is vooral van belang als je de step ook recreatief wilt gebruiken. Zo is de Micro Explorer voorzien van een extra krachtige motor van 500 Watt én heb je maar liefst vier verschillende rijmodi. Je kan de snelheid daardoor aanpassen naar wens. Zo haal je in de sportmodus een snelheid van 25 km/u (500 Watt), in de voetgangersmodus 6 km/u (250 Watt). De eco-modus is goed voor 20 km/u, en de standaardmodus laat je met 25 km/u rondrijden.

Bouwkwaliteit
Laten we eerlijk zijn, een goede elektrische step is zelden spotgoedkoop. Dit komt niet alleen door de kwalitatief goede en zware motor en accu, maat veelal gaat het om de bouwkwaliteit. Een goed ontworpen elektrische step heeft een lange levensduur en aan die sublieme kwaliteit hangt een prijskaartje. Wat betreft de elektrische steps in het Fatdaddy assortiment, deze hebben hun waarde uitgebreid bewezen en hebben allemaal een meer dan uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *