Duitsland is eindelijk over de streep en het gebruik van stand-up e-scooters op wegen en fietspaden is goedkeurt, waardoor de weg vrij is voor Amerikaanse startups zoals Bird, Lime en de Europese Tier om Europa’s grootste economie te betreden.

Het parlement stemde in om e-scooters met een maximale snelheid van 20 km per uur te laten gebruiken door iedereen van 14 jaar en ouder. Steffen Bilger, een vice-minister van Transport, zei vorige week dat de regering van plan is om de wetgeving – die scootergebruik op trottoirs verbiedt en geen helm vereist – volgende maand van kracht te laten worden. Een merkwaardige toevoegingen is dat wanneer je wordt aangehouden terwijl je alcohol op hebt je ook punten of je rijbewijs kan kwijtraken.

Terwijl Bird en Lime elk honderden miljoenen dollars aan financiering hebben opgehaald, zijn Europese concurrenten hard op weg om ze te verslaan in een race om producten uit te rollen. Zweedse mobility-startup Voi Technology zei deze week dat het bedrijf al in juni zou starten in Duitsland. Flash, het bedrijf dat is opgericht door Delivery Hero, medeoprichter Lukasz Gadowski, heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met Herne, een stad in Noord-Rijnland-Westfalen, om e-scooters te verhuren.

“Duitsland was tot nu toe de moeilijkste markt die ik zou zeggen aan de kant van de regelgeving”, zei Fredrik Hjelm, medeoprichter en chief executive officer van Voi, in een interview.

Sommige van de andere toonaangevende Europese economieën hebben nog steeds geen wetten die het gebruik van e-scooters mogelijk maken. In het VK leidde het ontbreken van richtlijnen ertoe dat de Britse regering “de grootste regelgevende beoordeling in een generatie” van de huidige wetgeving opende, waarvan sommige dateren uit 1835.

In Nederland is het ook nog niet toegestaan om elektrische steps te gebruiken. Teken mee met onze petitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *