Duitsland stemt Ja voor legalisatie van elektrische steppen op 16 mei. Vandaag zijn meer details onthuld over de vereisten van zowel de e-scooter als de bestuurder.

We hebben de onderstaande vereisten samengevat.

  • Heeft een stuur- en stang.
  • Maximaal 70 centimeter breed, 1,40 meter hoog en 2,00 meter lang.
  • Toegestane maximale gewicht: 55 kg (zonder rijder)
  • Snelheid van minimaal 6 en maximaal 20 km / h
  • Vermogensbeperking tot 500 watt (1.400 watt voor zelfbalancerende voertuigen zoals de typische Segway-rit)
  • Voldoen aan minimumvereisten voor “rijdynamiek”

De elektrische voertuigen moeten rijklaar zijn, kunnen remmen, bestuurbaar zijn en een verlichtingssysteem hebben.

Verzekering

Naast de technische voorwaarden moeten kopers of verhuurders een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten voor elektrische pedaalscooters.

De eerste verzekeringsmaatschappijen bieden dit al aan voor 29 euro per jaar. Er is echter geen vaste verzekeringsnummerplaat. In plaats daarvan wordt een verzekeringssticker uitgegeven die aan de achterkant van het voertuig moet worden bevestigd, indien mogelijk onder het achterlicht.

boetes

Elektrische pedaalsteppen mogen alleen op fietspaden of fietspaden worden gereden. Iedereen die een elektrische pedaalscooter verplaatst zonder een algemene exploitatievergunning, betaalt een boete van 70 euro.

Rijden zonder een verzekeringssticker kost 40 euro. Andere voorschriften: onvoldoende verlichting krijgt een boete van 20 euro en het rijden op ‘onaanvaardbare verkeerszones’ of naast elkaar komt met een boete van 15 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *