Elektrische fietsverzekering

Sluit direct tijdens het afrekenen van je elektrische fiets een voordelige fietsverzekering af (laatste stap afrekenen). 

Als je jouw fietsverzekering via Fatdaddy afsluit krijg je voor een super voordelig maandbedrag een slimme verzekering waarbij je; bij diefstal direct een nieuwe fiets terug krijgt, 24/7 pechhulp voor je elektrische fiets in Nederland, Ongevallendekking en Rechtsbijstand. Je berekent de maandelijkse kosten gemakkelijl onderaan op deze pagina

Nieuwe fiets bij diefstal

Wordt je fiets gestolen dan krijg je in de meeste gevallen hetzelfde model of een soortgelijke fiets terug. Dit duurt meestal enkele dagen waarna je fiets bij een van onze locaties klaarstaat.

Geen eigen risico

Bij diefstal of een kapotte fiets die niet meer gerepareerd kan worden (total loss) betaal je €0 eigen risico. En bij schade aan je fiets betaal je slechts €25.

24/7 pechhulp in Nederland

Optioneel kan je via Fatdaddy je fietsverzekering uitbreiden met pechhulp. Heb je een lekke band of ligt je ketting eraf? Eén telefoontje naar de Alarmcentrale, en de fietsenmaker komt naar je toe. 

Direct je fietsverzekering online afsluiten?

Vul het formulier hieronder in en vraag direct je fietsverzekering online aan. Wil je jouw fietsverzekering direct op je nieuwe fiets aanvragen neem dan even contact met ons op na je bestelling. Wij kunnen direct alles voor je regelen. 


Waarom Fatdaddy

Wij specialiseren ons sinds 2019 in innovatieve elektrische voertuigen, en inmiddels uitgegroeid tot een internationale e-mobiliteits ervaring met winkels en ondersteuning door heel Europa. Naast de verkoop van premium voertuigen specialiseren wij ons ook in de reparatie. 

Ja, je hebt een tracker nodig om je fiets via Fatdaddy te verzekeren. Deze kan je direct via ons bestellen of eventueel zelf installeren. 

Wij accepteren alleen trackers van het merk Tracefy, Loqater, Axa Smart Guard en Conneqtech.

Je fietsverzekering gaat direct in, maar de polis dekt pas na 50 dagen na acceptatie. 

Wat is verzekerd?

De fiets is gedekt voor de volgende gebeurtenissen:
✓ Diefstal met geweld
✓ Diefstal met braak
✓ Diefstal met wederrechtelijke binnendringing
✓ Accidentele Schade als gevolg van een plotselinge, onvoorziene en externe gebeurtenis

Wat is niet verzekerd?

❌ Accessoires aan het verzekerde Goed
❌ Goederen die niet overeenkomen met de fietscategorieën beschreven in de Informatiefiche

Zijn er uitsluitingen van de dekking?

! Alle slijtage-gerelateerde schade
! Schade aan de uiterlijke delen van het verzekerde goed die het gebruik ervan volgens de normen van de fabrikant niet schaden, zoals krassen, schilfers en slijtplekken
! Lekke band(en)
! Schade en/of schade ten gevolge van het niet naleven van de gebruiksinstructies in de handleiding van de fabrikant van het verzekerde goed
! Andere materiële schade dan accidentele Schade
! Alleen diefstal van de batterij (accu)
! Alleen voor Fiets met dikke banden (fatbike) of Bakfiets: Diefstal indien het Verzekerde Goed op het moment van diefstal geen geïntegreerde GPS-tracker had.
! Je fiets langer dan 30 dagen geleden is aangekocht;
! Diefstal van het verzekerde Goed als het niet met het Fietsframe aan een Vast punt bevestigd was door een Erkende diefstalbeveiliging;
! Diefstal van een verzekerd Goed zonder Markering;
! Alle schade en/of Schade en/of diefstal van de accessoires
van het verzekerde Goed.

Belangrijkste beperkingen:
! De Dekking gaat in vanaf 45 dagen na de datum waarop de
Ingeschrevene inschrijft op het contract.