Een Fietsverzekering is een slimme fietsverzekering met track&trace-systeem. Hiermee vinden wij jouw fiets na diefstal zo snel mogelijk terug. De Blijven Fietsen Fietsverzekering bestaat uit de volgende dekkingen:

  • Diefstal inclusief track&trace: wordt de fiets binnen 48 uur niet teruggevonden, dan krijg je van ons een nieuwe fiets voor het aankoopbedrag terug.
  • Beschadiging
  • Ongevallen
  • Verhaalrechtsbijstand
  • 24/7 hulp van de Alarmcentrale.
  • Hulp ter plekke, dus snel weer op weg.
  • Pech niet direct op te lossen? Wij brengen je naar je bestemming of fietsenmaker.
  • In heel Nederland en België pechhulp, ook voor je deur.
  • Voor elke type fiets passende service.

Genoeg reden om voor een tientje per maand je (elektrische fiets) fietsverzekering af te sluiten via

Welk soort ver​ze​ke​ring is dit?
Deze verzekering vergoedt schade aan jouw fiets bij beschadigingen en diefstal.

Wat is verzekerd?

Hieronder staat welke schade aan je fiets verzekerd is als de verzekering bij een rijwielhandelaar is afgesloten.

Diefstal of total loss

Je ontvangt in de eerste 5 jaar van de verzekering een fiets, e-bike, racefiets of ATB in natura van dezelfde waarde als op het moment van de ingangsdatum van de

verzekering. De rijwielhandelaar waar de verzekering is afgesloten levert de fiets, e-bike, racefiets of
ATB. Vanaf het 6e jaar ontvangt u 50% van het verzekerd bedrag.

Extra informatie

Had je een nieuwe fiets en e-bike verzekerd dan wordt bij levering van hetzelfde merk en type een prijsstijging vergoed tot maximaal 4% in het 1e jaar, 7% in het 2e jaar en 10% in het 3e jaar tot en met het 5e jaar. Deze prijsstijging geldt niet voor een racefiets en ATB.

Pechhulp

Pechhulp is onderdeel van je fietspas. Je krijgt pechhulp bij pech onderweg. Met een (nood)reparatie ben je snel weer op weg. En is reparatie onderweg niet mogelijk, dan word je samen met jouw fiets naar een tweewielerspecialist of naar huis gebracht. De materiaalkosten van (nood)reparaties ter plekke zijn voor je eigen rekening.

Extra informatie

Je krijgt pechhulp als in Nederland pech onderweg ontstaat door normaal gebruik van je fiets. En je pech hebt vanaf 3 kilometer van jouw (tijdelijke)woonadres of vakantieadres. Je hebt 3 keer per kalenderjaar recht op pechhulp. De voorwaarden van de fietspas staan op ANWB.nl/fietspas.

Schade door diefstal

Schade veroorzaakt door diefstal is verzekerd. Hieronder valt ook schade aan de fiets ontstaan bij een poging tot diefstal en schade ontstaan tijdens de periode van diefstal.

Waar ben ik ge​dekt? 

De hele wereld

Wat zijn mijn verplichtingen?

Als je de verzekering aanvraagt, moet je onze vragen eerlijk beantwoorden. Je moet zoveel mogelijk doen om schade te voorkomen en te beperken. Meld schade zo snel mogelijk. En geef veranderingen in jouw situatie zo snel mogelijk door. Bij diefstal moet je ons de originele fietssleutels toezenden. Hiervan moet 1 sleutel gebruikssporen vertonen.

Wanneer en hoe betaal ik?

Je kunt kiezen of jouw premie maandelijks, per kwartaal, per half jaar of eenmaal per jaar betaalt. Bij betaling per maand en per kwartaal betaal je een toeslag van 5%. En bij betaling per half jaar betaal je een toeslag van 3%. Bij betaling per maand, kwartaal en half jaar wordt de premie automatisch geïncasseerd.

Wanneer begint en eindigt de dekking?
De verzekering begint op de datum die op de polis staat. Betaal je de premie niet op tijd? Dan kunnen we de verzekering stoppen.

Hoe zeg ik mijn con​tract op?

Na het eerste jaar kun je de verzekering dagelijks opzeggen.

Versie 1, 17-10-2018, Bekijk online: verzekeringskaarten.nl/anwb/anwb-blijven-fietsen-verzekering-rijwielhandelaar © Verbond van verzekeraars, www.vanatotzekerheid.nl

Schade aan je fiets
Alle schade aan je fiets is verzekerd door een

aanrijding of een val.

Verhaalsrechtsbijstand

Verzekerd is het verhalen van schade die je hebt geleden door een verkeersongeval waarbij je met de fiets betrokken bent geweest. Verhaalsrechtsbijstand is alleen geldig in (geografisch) Europa, in Rusland tot en met de Oeral en in Turkije tot de Bosporus.

Ongevallen

Je ontvangt een uitkering wanneer je ten gevolge van een ongeval met de fiets:
1. overlijdt. Uitkering € 5.000,-.
2. geheel of gedeeltelijk invalide blijft. Uitkering maximaal € 10.000,-.

Deze dekking geldt ook tijdens het onderweg verrichten van noodreparaties aan de fiets.

Extra informatie

De dekking Ongevallen is verzekerd over de gehele wereld.

Wat is niet verzekerd?

Schade die je met jouw fiets aan anderen veroorzaakt is niet verzekerd. Hiervoor heb je een andere verzekering nodig: de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP). Daarnaast is niet verzekerd schade die is ontstaan met jouw toestemming, door opzet, door slijtage, onvoldoende onderhoud, tijdens gebruik voor verhuur.

Extra informatie

Ook is niet verzekerd schade aan banden, bel, jasbeschermers, kabels, snelbinders en schade door krassen, de fiets zakelijk wordt gebruikt, bij diefstal als de fiets niet op slot stond.

Zijn er dekkingsbeperkingen? Fietsslot met het ART-keurmerk

Wij vergoeden alleen schade als je een fietsslot met het ART-keurmerk gebruikt.

Extra informatie

Een slot met een ART-keurmerk heeft altijd een opdruk met het ART-logo, het aantal sterren voor de categorie en een goedkeurnummer van vier cijfers.

Eigen risico

Eigen risico: Bij diefstal: racefiets en ATB: 10% van het verzekerd bedrag en bij een fiets € 0,-. Bij totaal verlies: racefiets en ATB: 20% van het verzekerd bedrag en bij een fiets € 0,-. Bij beschadiging: racefiets en ATB: € 50,- en bij een fiets € 25,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *