Leuk dat je via Fatdaddy een elektrische fiets hebt gekocht. We zijn blij dat je via ons de juiste ebike hebt gevonden en hopen dat je er nog heel lang plezier van kan hebben.

Voordat je jouw elektrische fiets gaan gebruiken vragen wij je om onze kennisbank door te lezen en bekend te raken met je nieuwe aankoop.

Ten tweede vragen wij je de fiets alleen te monteren op de manier die de fabrikant heeft beschreven op haar website of bijgeleverde handleiding. Twijfel je aan een stap of kom je er niet uit neem dan contact met ons op of de fabrikant op.

In onze kennisbank over elektrische fietsen staan algemene of product specifieke artikelen. Deze zijn met zorg voor jou geschreven, lees ze ook met zorg door.

Onze kennisbank kan je niet leren fietsten, dit is iets dat je zelf moet doen. Bestudeer zelf de lokale wetten en regelgeving omtrent elektrisch fietsen. Fietsen kan gevaarlijk zijn, helemaal op een elektrische fiets moet je extra goed opletten op ander verkeer, de omgeving en controle houden over je fiets. Wij adviseren om altijd een helm te dragen en eventuele extra beschermende kleding, nog steeds ben je kwetsbaar voor ander wegverkeer.

Gebruik je elektrische fiets niet als je moe bent, alcohol hebt gedronken of drugs hebt gebruikt. Sta nooit een tweede persoon toe op uw elektrische fiets terwijl je rijdt en haal nooit je handen van het stuur of je voeten van de pedalen.

Bij vragen over het gebruik van je elektrische fiets of alles om je elektrische fiets heen aarzel niet om contact met ons op te nemen via [email protected]

donderdag, 12 september 2019 / Published in
Wanneer de batterij van je elektrische fiets leeg is kan je bij de meeste fietsen gewoon doorrijden, alleen zonder ondersteuning. Merken als Analog Motion, Klever en Coast Cycles hebben uitneembare batterijen.
donderdag, 12 september 2019 / Published in
Volgens EU wetgeving moet de stroomtoevoer naar de motoren van elektrische fietsen worden afgebroken wanneer de gebruiker de rem(men) indrukt. Dit is een veiligheidspreventie zodat de gebruiker niet wordt gelanceerd wanneer deze remt. Veel fabrikanten maken gebruik van sensoren die de positie van de rem of remkabel meten en bij een wijziging direct de motor
woensdag, 11 september 2019 / Published in
Leuk dat je een WATT fiets hebt gekocht. Fatdaddy is niet alleen verkoper maar ook reparateur voor WATT elektrische fietsen in Nederland. Onze winkel in Amsterdam is uitgerust met een complete werkplaats om jouw elektrische fiets direct een onderhoudsbeurt te kunnen geven. Wij repareren en verkopen momenteel de WATT Male, WATT Female en WATT Fixie.